[15.10.08] Billedkunstnerne Ove Stokstad og Eli Anne Tiller som begge har atelier i Klæbu, er invitert til å stille ut i Galleri Nº1 under Kulturuka i år, og inntar lokalene med sterke budskap. Utstillingen åpner fredag 17. oktober kl 19.00. Adresse: Seminarplassen 1, Hallset.
Offisiell åpning av Kulturuka ved ordfører Jarle Martin Gundersen. Åpning av utstillingen ved forfatter Inga Næss. Kulturelt innslag ved Øvre Nidelven Kammerskor.
Åpning av utstillingen ved Inga Næss
Eli Anne Tiller: Foto Grethe Britt Fredriksen
Eli Anne Tiller:
«Jeg tegner og maler --- maler i tegningen og tegner i maleriet.
Lenge har jeg arbeidet og arbeider fortsatt, tradisjonelt, med
akryl på lerret -- regisserer mine fortellinger og det uforutsette
som oppstår i billedflaten --- hele tiden med det for øyet: å skape
et skikkelig pangbilde».
«Tiller er en fabulerende og fortellende maler, som lar de hjemlige gjenstander, interiører og skikkelser gjenoppstå med en forbausende eller en fortryllelsens atmosfære», sitat fra Harald Flor.
Eli Anne Tiller er representert i en rekke museer og samlinger. Hun har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en lang rekke kollektiv- og gruppeutstillinger. Tiller har også mottatt flere stipend og priser.
Ove Stokstad: Foto Grethe B Fredriksen
Ove Stokstad er kjent for å presentere seg gjennom et variert og vidt spekter av uttrykksformer og teknikker.
Stokstad er kanskje mest kjent for sine ofte fargesterke nonfigurative bilder. Dette er bilder han gjerne kaller sine ”musikalske bilder”.
Men han arbeider også figurativt innenfor en lang politisk og engasjert grafisk tradisjon, bl.a. med bilder som tar utgangspunkt i menneskers ondskap og overgrep, krig og menneskerettighetsbrudd.
For skoleelever
Med tanke på at utstillingen også er lagt opp for skolebesøk hvor han selv vil være tilstede, har han tenkt en smule pedagogisk og viser i Klæbu bilder fra begge disse to ytterpunktene. Han håper på gode samtaler med elevene.
Travel kunstner
Året 2008 har vært en travel periode for kunstneren. I vår holdt han en omfattende utstilling på Falstadsenteret, den gamle tyske konsentrasjonsleiren på Ekne. Utstillingen hadde tittelen ”Bestialitet – Humanitet” og var dedisert Julius Paltiel som gikk bort i år. Hele utstillingen forkuserte på menneskenes nedrige og negative sider.
I motsetning til denne ganske dystre utstillingen på Ekne stilte han i forbindelse med Olavsfestdagene ut helt andre og mere livsbejaende bilder i Trondheim Kunstmuseum. Utstillingen het ”Til Euterpe” og var tilegnet en av antikkens 9 muser. Euterpe var kjent som musikkens gudinne. Her viste han abstrakte og nonfigurative arbeider, bl.a. det maleriet som var grunnlaget for Olavsfestdagenes plakat og logo i år. Dette maleriet, tilegnet den russiske komponisten Dmitri Shostakovich, er med på utstillingen i Klæbu.
Ove Stokstad er representert i en rekke museer og samlinger i inn- og utland, bl.a. i Nasjonalgalleriet og i British Museums grafikksamling. Han har hatt flere separatutstillinger og deltatt i en lang rekke kollektiv- og gruppeutstillinger siden debuten på Høstutstillingen i 1965. Stokstad har også mottatt flere stipend og priser.
|