seminarplassen.com- et nettsted for kunstnere tilknyttet Seminarplassen i Klæbu, Sør-Trøndelag
 
 
 
               
 
 
Anne Bårdsgård
 
 
 
 
Du er her: Startsiden > Nyhetsarkiv > Sak 29   Forrige sak <        > Neste sak  
 
     
 


NYHETSARKIV:
NÆRINGSKONFERANSE I KLÆBU
 


KAN NOE SKJE I KLÆBU?

[4.november 2009]

hodebry

Den 4. november 2009 ble det arrangert en næringskonferanse i Klæbu. Sted: Gamle festsal på Seminarplassen, Hallset, Klæbu

Konferansen satte søkelys på om det finnes muligheter for næringsutvikling i Klæbu, med et svært spredt program, med innledere fra små lokale bedrifter, til folk med de helt store vyene. Kan Klæbu få den nye godsterminalen for Trondheimsregionen? Er det muligheter når det gjelder utvikling av fornybar energi? I samarbeid med SINTEF kanskje? Et stort utbyggingsprosjekt i regi av Block Watne er på trappene, hva vil det innebære? Kan Klæbu markedsføres som bo- og næringskommune, hva er i så fall kommunens fortrinn? Helt sikkert er det at vi har lokale krefter som uavhengig av disse voldsomme perspektivene utvikler sine egne bedrifter dag for dag. Moen gård er en av disse, og ble presentert på en overbevisende måte av Anne Huitfeldt. En annen kreativ bonde hoppet også inn og presenterte ambisiøse planer om treningshaller for fotball, hester og hunder.

oversiktsbilde
En liten pause - med ivrig diskusjon

Vi - kunstnerne i Klæbu bidro med verdenshistoriens korteste kunstutstilling (altså i varighet), Den var åpen for deltakerne på konferansen ca en halv time... Kanskje som et halvhumoristisk forsøk på å få Klæbus næringsfolk til å forstå at vi er en ressurs, om ikke annet har vi evnet å skape arbeidsplasser og overlevelse for oss selv. Men det er naturligvis andre steder enn Klæbu vi skaffer vår inntekt og får våre oppdrag. Her er vi ved sakens kjerne; er Klæbu bare et hyggelig, fredelig sted å bo og helt uten andre attraksjoner enn en kveld foran TVen? Hmmm. Vi opplever vel faktisk Klæbu som en kommune helt uten originalitet, ambisjoner eller målrettet framdrift. Unnskyld... Claus Sonstad satte vel fingeren på dette ømme punk i sin kjærlige hyllest til Klæbu. Svend Asle Eggen som hadde bidratt til en studie om markedsføringsmuligheten gjorde vel det samme. Hva vil dere klæbygger?

HER ER BILDER FRA VERDENSHISTORIENS KORTESTE KUNSTUTSTILLING:

Noen av deltakerne (under): foto GBF

 

 

Innledere på konferansen:


Sigmund Kvernes (SINTEF)


Raymond Siiri (Jernbaneverket)


Jorun Kraft Mo (Kunstner)


Svend Asle Eggen (BI)


Bjørn Riise (konferansier)


Trond Rønningen (Block Watne)


Anne Huitfeldt (Moen gård)


Claus Sonstad (Klæbuvenn)

 

 


  
     
  Redaktører: Elisabeth Engen, e-post: eengen_7@hotmail.com og Grethe Britt Fredriksen, e-post: grethebritt@yahoo.no