seminarplassen.com- et nettsted for kunstnere tilknyttet Seminarplassen i Klæbu, Sør-Trøndelag
 
 
 
               
 
 
Anne Bårdsgård
 
 
 
 
Du er her: Startsiden > Nyhetsarkiv > Sak 13   Forrige sak <        > Neste sak  
 
     
 


NYHETSARKIV:
Elisabeth Engens ”Søtten stoler fra Saupstad”

 


[15.10.07] Under Kulturuka i klæbu 19. til 28. oktober 2007 viser vi en separatutstilling av Elisabeth Engen i Galleri No1på Seminarplassen.


stolbukett
"Thonetbukett" foto: Grethe Britt Fredriksen

Kunstneren har tatt utgangspunkt i gjenbruk av et av verdens mest suksessrike kommersielle produkter for denne utstillingen. I 1859 designet Michael Thonet en stol i formpresset tre, den skulle bli verdens mest populære, og mest produserte stol, uforandret i 150 år. Modell 214, som den heter, produseres ennå i dag, Stolen består av seks komponenter (pluss noen skruer og muttere). Den er antagelig også verdens mest etterlignede møbel.
Elisabeth kom over et parti av slike etterligninger på søppelplassen, og har utforsket komponentenes muligheter til å danne nye former og sammenhenger. Potensialet i disse seks komponentene synes uendelige...


utstillingsåpning

Om prosjektet (kunstnerens tekst)

”Fra Skrot til Stas"

Folk flest bytter ut det de har, alt etter trender og moter som gjelder. Disse skifter som vi vet i et stadig økende tempo. I vårt samfunn blir store verdier kastet uten skrupler og særlig ettertanke. Gjennom mitt prosjekt ”Fra Skrot til Stas” ønsker jeg å gi en kommentar til dette. Lage ”nye objekter”, satt sammen av kasserte gjenstander.
Til vanlig arbeider jeg tredimensjonalt med skulptur, møbler og installasjon. Mitt materiale er tre, og møbler er min viktigste referanse. Jeg liker møbler fordi de er dimensjonert i forhold til menneskekroppen. Og jeg savner mål som tomme, fot og favner av samme årsak.

17 stoler
Søtten stoler fra Saupstad klarert for søppelfyllinga.
stolens deler
Mine ambisjoner er å framkalle det jeg mener har en verdi ut fra form, håndverk, teknikk og materiale. Gjennom nye komposisjoner framheve taktile og visuelle kvaliteter.

3 Skisser med ryggdelen:
ryggdel

ryggdel

ryggdel

3 Skisser med sargdelen:
sarg1

sarg2

sarg3

 
Avisomtale engen

 


 
 
     
  Redaktører: Elisabeth Engen, e-post: eengen_7@hotmail.com og Grethe Britt Fredriksen, e-post: grethebritt@yahoo.no