seminarplassen.com- et nettsted for kunstnere tilknyttet Seminarplassen i Klæbu, Sør-Trøndelag
 
   
 
Anne Bårdsgård
 
 
 
 
Du er her: Startsiden > Nyhetsarkiv > Sak 49   Forrige sak <        > Neste sak  
 
     
 


NYHETSARKIV:
[23. mai 2013]

 

OVE STOKSTAD er årets utstiller på JAZZFESTIVALEN I MOLDE

Ove Stokstad er invitert som festivalutstiller under årets tradisjonsrike internasjonale jazzfestival i Molde.
Utstillingen presenteres i Moldes nye kulturhus Plassen, og  åpner samme dag som jazzfestivalen den 15.juli, og vises frem til 18.august.

sporadiskkonsOVE STOKSTAD er kjent for å presentere seg gjennom et variert og vidt spekter av uttrykksformer og teknikker. Men Stokstad, som også er jazzmusiker, blir kanskje først og fremst forbundet med sine ofte fargesterke nonfigurative billeduttrykk. Dette er gjerne det han kaller for sine ”musikalske bilder”. Alle typer musikkformer har gjennom årene vært en sentral inspirasjonskilde.

Han er billedkunstner med utdannelse fra Kunstskolen i Trondheim og Kunst- og Håndverksskolen i Bergen. Stokstad har hatt over 30... separatutstillinger, og han har også vært tilknyttet Kunstakademiet i Trondheim i mange år, som professor ved grafikklinja.

Ove Stokstad er representert i flere meritterende museer og samlinger i inn- og utland som Nasjonalgalleriet og British Museums grafikksamlinger i London. Han har hatt en rekke separatutstillinger, og har deltatt i en rad kollektiv- og gruppeutstillinger i Norge og utlandet siden debuten på Høstutstillingen i 1965. I 2006 viste han den retrospektive utstillingen "Fragmenter fra et liv/Dialog 1964-2006" på Trondheim Kunstmuseum.
Forrige gang Stokstad hadde separatutstilling i Molde var i 1970.


Utstillingsåpning: Mandag 15. juli klokka 15.00
Åpning ved Jan Ole Otnæs, festivalsjef i Moldejazz.
Musikalsk innslag v. Ove Stokstad og Bjørn Alterhaug.

Velkommen!

Åpningstider:
Utstillingen står fra 15. juli til 17. august
Under festivalen: 11-19
Resten av utstillingsperioden:
Tirsdag-fredag 11-17
Lørdag: 11-16
 

 

 

 

 

Årets festivalutstiller er Ove Stokstad.

Kunstnersenteret Møre og Romsdal presenterer i samarbeid med Moldejazz årets festivalutstilling 2013. Ove Stokstad er valgt til å lage årets festivalutstilling under Moldejazz 2013. Han er billedkunstner med utdannelse fra Kunstskolen i Trondheim og Kunst- og Håndverksskolen i Bergen. Stokstad har hatt over 30 separatutstillinger, og han har også vært tilknyttet Kunstakademiet i Trondheim i mange år, som professor ved grafikklinja.

I tillegg til å være en betydelig visuell kunstner er Stokstad også jazzmusiker og spiller saksofon og klarinett. Han står bak flere innspillinger med forskjellige grupper, og i mange av hans grafiske arbeider er det musikalske opplevelser som ligger til grunn for motivene.

I denne utstillingen vil kunstneren vise både grafikk og malerier fra et langt kunstnerskap. Kunstnersenteret og Moldejazz ser frem til å samarbeide om utstillingen som åpner på Kunstnersenteret på Plassen mandag 15. juli.

Kontakt:
For Kunstnersenteret: Kristin Mandt Heim  91 82 98 67
For Moldejazz: Hans- Olav Solli 94 82 63 05

 

 


 


 

 


 
     
  Redaktører: Elisabeth Engen, e-post: eengen_7@hotmail.com og Grethe Britt Fredriksen, e-post: grethebritt@yahoo.no