seminarplassen.com- et nettsted for kunstnere tilknyttet Seminarplassen i Klæbu, Sør-Trøndelag
 
 
 
               
 
 
Anne Bårdsgård
 
 
 
 
Du er her: Startsiden > Nyhetsarkiv > Sak 26   Forrige sak <        > Neste sak  
 
     
 


NYHETSARKIV:

MODERNE RUINER

 


Astrid Findreng, Elisabeth Engen og Grethe Britt Fredriksen stiller ut i Heimdal Kunstforening i perioden 24. mai til 14. juni.

[21.mai 2009]
mr1

De tre kunstnerne Elisabeth Engen, Astrid Findreng og Grethe Britt Fredriksen arbeider med henholdsvis tre-dimensjonale uttrykk, tegning og maleri, og foto.

Felles for dem alle er en forkjærlighet for det formale og en interesse knyttet til det dokumentariske. Som kildemateriale i Findrengs tilfelle, og, for de to andres del, som et middel til å ta vare på fliker av vår historie som er i ferd med å bli glemt.

Hva er bakgrunnen for utstillingens tittel, “Moderne ruiner”? For det første har de tre valgt å ta utgangspunkt i gjenstander og motiver som er så nær oss i tid at folk flest ikke vil anse dem for å være pittoreske. En annen grunn for tittelvalget ser ut til å være en felles fascinasjon av kontrasten mellom det romantiske ruinmotivet, en variant av kaosmotivet, og det modernistiske formspråket som de alle benytter seg av.

Engen har kastet sine øyne på kasserte møblene av det slaget som hoper seg opp i kjellere og garasjer og som for mange fortoner seg som nettopp unyttige “moderne ruiner”. I Findrengs arbeider er ruinene de brutale fysiske konsekvensene av trafikkulykker og naturkrefters herjinger. For Fredriksens del viser tittelen til interiører fra kondemnable bygninger og til hus hvor gravemaskinene allerede har begynt å forsyne seg av tak og yttervegger. De tre velger seg krevende, uryddige og/eller kaotiske utgangspunkter, utgangspunkter som er stimulerende nettopp på grunn av disse kvalitetene.

Alle tre deler et engasjement i forhold til å rydde opp i kaoset, ta vare på alt som er verd å ta vare på, og å lede det beste fra fortiden inn i nye kretsløp.

Birgit Kvamme Lundheim

BILDER FRA UTSTILLINGEN

mr5
Elisabeth Engen

mr4
Grethe Britt Fredriksen: Fra fotoprosjektet "Negerbyen"

elisabeth-engen
"Rastad&Relling in circular" Elisabeth Engen

 

 

 

 

KATALOG
AVISOMTALE

 

 


  
     
  Redaktører: Elisabeth Engen, e-post: eengen_7@hotmail.com og Grethe Britt Fredriksen, e-post: grethebritt@yahoo.no