seminarplassen.com- et nettsted for kunstnere tilknyttet Seminarplassen i Klæbu, Sør-Trøndelag
 
 
 
               
 
 
Anne Bårdsgård
 
 
 
 
Du er her: Startsiden > Nyhetsarkiv > Sak 42   Forrige sak <        > Neste sak  
 
     
 


NYHETSARKIV:
[04.september 2011]

 

FLUKTROM - animasjonsfilm og lydinstallasjoner på TSSK under Trøndelagsutstillingen 2011

Grethe Britt Fredriksen, Frode Sander Øien og Astrid Findreng ble utfordret av juryen for trøndelagsutstillingen 2011 til å presentere sitt tverrfaglige kunstprosjekt "Fluktrom" som en installasjon i trøndelag senter for samtidskunst.

Per Christiansen anmeldte utstillingen i Adresseavisen 7. september og skriver: "som en hel utstilling i seg selv står en stor videoinstallasjon av Astrid Findreng, Frode Sander Øien og Grethe Britt Fredriksen i senter for samtidskunsts lokaler i Fjordgata, med betagende detaljer i malerier og skjermbilder og en helhet som gir en virkningsfull følelse av stille samtidsdrama fra et gjenkjennelig nyhetsbilde."

Trøndelagsutstillingen vises på Kulturbunker Dora og Trøndelag senter for samtidskunst fra 4. - 25. september, i galleri Hans på Brekstad 8. - 30. oktober og i Levanger kunstforening 5. - 27. november.

 

Foto fra utstillingen: Grethe B Fredriksen


Visning natt

Koble øretelefonene dine til stolpen - se filmen- hør lyden

Tilfluktsrom

lydbilder

Tilfluktsrom

 

 

 

Utdrag fra en tekst om FLUKTROM, av  Marthe Midtsund
Fluktrom, 2011

”Fluktrom” er en retrospektiv fortelling i 6 akter. Det første møtet kommer til rett etter den store katastrofen. All menneskelig interaksjon er sporløst forsvunnet. Igjen ligger ruinene av et tog, og den trykkende stillheten som gjerne oppstår etter eksplosjon: En summende, undertone av mekanisk karakter. Videre passerer vi vrakrester i høy fart, flukten, diffuse konturer som vitner om ødeleggelser. Og så overblikket. Forståelsen. Erkjennelsen av katastrofen som et faktum. Hele tiden en følelse av å se tilbake på noe lenge etter at det har skjedd. ”Tilfluktsrommet” bærer minner av mennesket og det sosiale rommet som en gang var. Skribling på veggene, en ensom, opphøyd stol. Gardiner som holder verden ute. Venting. Og håp. Bak gardinene befinner frigjøringen seg. Når mennesket tar omgivelsene tilbake. Det handler om å overkomme selv den største katastrofen, og om å gjenoppbygge det som har vært tapt

 


 

 


 
     
  Redaktører: Elisabeth Engen, e-post: eengen_7@hotmail.com og Grethe Britt Fredriksen, e-post: grethebritt@yahoo.no